KHASIAT DAN KELEBIHAN DAGING KAMBING

                   

 

                             KHASIAT DAN KELEBIHAN DAGING KAMBING


Khasiat & Kelebihan Daging Kambing
1.Mencantikkan kulit
2.Membina dan menjaga ketahanan sel kulit
3.Mempunyai vitamin C semula jadi yang tidak dioksidakan
4.Menyeimbangkan dan mengurangkan bebanan fungsi hempedu serta mencantikkan kulit
 
5.Pengambilan protein secara berlebihan akan menyebabkan ia tersimpan di bahagian bawah kulit. Dan ia akan mudah dioksidakan dan bertindak balas dengan sel kulit untuk membentuk tenaga.
6.Kandung vitamin C dalam daging kambing memberikan daya ketahanan yang lebih terhadap kulit kesan tindak balas protein yang terkena cahaya matahari.
7.Proses ini yang menyebabkan kulit kelihatan gelap dan hangus sekirang berjemur di bawah sinaran matahari.
8.Untuk mendapatkan kulit yang putih dan cantik, amalkan sahaja memakan daging kambing!

Comments